Silván-korujen hoito-ohje

Kaikkien korujen loiston ja kauneuden säilyttämiseksi niitä tulisi puhdistaa säännöllisin väliajoin. Etenkin timanttikorut saattavat menettää kaunista loistoaan, mikäli timanttien istutusten alle on päässyt kertymään ajan saatossa pölyä, likaa ja muita epäpuhtauksia. Pinttynyt lika myös sormuksen sisäpinnalla voi aiheuttaa esimerkiksi ihon ärtymistä.

Jalokivi- ja timanttikoruille tärkeää on niiden säännöllinen puhdistus, riisuminen yöksi sekä oikeaoppinen säilyttäminen esimerkiksi pehmeässä kangaspussissa, alkuperäispakkauksessa tai korulippaassa. Timanttikorut kannattaa käyttää 1-2 vuoden välein tarkistuksessa kultasepällä, koska kultaseppä voi puhdistuksen ja kiillotuksen lisäksi tarkastaa myös timanttien istutuksen.

Timanttikorujen ja jalometallikorujen puhdistus kotikonstein

Timanttikoruja voi puhdistaa helposti itse säännöllisesti. Tähän sopii hyvin mm. astianpesuaine ja kuuma vesi. Lisää pienen kulhon pohjalle reilusti astianpesuainetta ja päälle kuumaa vettä ja anna timanttikorujen olla astiassa muutaman tunnin. Tärkeää on huuhdella korut puhdistuksen jälkeen runsaalla vedellä ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Voit myös kokeilla puhdistusta korujen puhdistukseen tarkoitetulla puhdistusaineella. Tähän sopivia vaihtoehtoja löytyy Laatukorun verkkokaupasta täältä.

Timanttikorujen puhdistus kultasepän toimesta

Silván timantti- ja kultakoruille paras tapa huoltaa on tuoda ne esimerkiksi Laatukorun myymälään, josta ne lähetetään verstaallemme ammattitaitoisten kultaseppien käsittelyyn. Verstaallamme korut puhdistetaan, kiillotetaan ja kivien istutukset tarkastetaan korvausta vastaan. Verstaallamme käytössä on timanttikorujen puhdistukseen erityisesti soveltuvia puhdistusaineita ja työkaluja, jolloin kultasepän käsittelyn lopputulos on lähes uudenveroinen timanttikoru.

Selaa Silván-sormuksia täältä