Sormuksen koon valinta

Lue alta vinkit, kuinka valitset oikean kokoisen kihlasormuksen ja vihkisormuksen. Sormuksen tulee sopia sormeen täydellisesti, koska liian suuri koko aiheuttaa sormuksen pyörimistä ja vaaran sormuksen putoamiselle. Pieni sormus taas kiristää ja on epämiellyttävä käyttää. Sormusta hankkiessa on hyvä muistaa, että sormien paksuus on riippuvainen mittausajankohdasta ja lämpötilasta. Eron huomaa selkeästi kesällä, jolloin sormet saattavat olla aavistuksen paksummat kuin talvipakkasilla.

Näin löydät itsellesi oikean sormuksen koon

Sormuksen koon selvittämiseen on muutamia eri tapoja, joista osa onnistuu myös kotikonstein. Sormuksen koon saa varmimmin selville mittaamalla sen kultasepänliikkeessä oikeaoppisilla välineillä. Aina kuitenkaan myymälässä asiointi ei ole mahdollista ja siksi olemme keränneet eri tapoja sormen mittaamiseen ja sormuksen koon selvittämiseen.

1# Sormuksen koon mittaus kultasepänliikkeessä

Tietysti tarkoin tapa mitata sormuksen koko on asioida esimerkiksi Laatukorun myymälässä. Myymälöissämme on käytössä metalliset sormusmitat sekä pystyt sovittamaan myymälöidemme sormuksista eri muotoisia sormuksia oikean koon selvittämiseksi.

2# Tulostettava mittausopas sormuksen koon selvittämiseen

Olemme luoneet tulostettavan mittausohjeen PDF-muodossa, josta löytyy useampia tapa sormuksen koon selvittämiseksi. Jos haluat mitata sormuksesi koon heti, sormuksen mitoitusoppaamme on hyvä valinta. Ennen kuin tulostat oppaan, muista tarkistaa, että sivun skaalaus on asetettu tulostusvalintaikkunassa arvoon "ei mitään". Tarkemmat ohjeet tulostukseen löydät mittausohjeestamme.

Tulostettava ympyrätaulukko
Tulostettavasta mittausohjeestamme löydät sormusten halkaisijoiden ympyrätaulukon. Käytä Sinulta jo löytyvää sormusta oikean koon mittaamiseen asettamalla sormus kokoympyröiden päälle, kunnes se vastaa sormuksesi sisäreunaa. Varmista, että käyttämäsi sormus sopii juuri siihen sormeen (ja käteen), johon sormus ostetaan.

Tulostettava sormusmitta
Tulostettavasta mittausohjeestamme löydät myös sormusmitan pohjan, josta voit leikata itsellesi oman sormusmitan. Aloita leikkaamalla sormusmitta. Kiedo sormusmitta tiukasti aiotun sormen leveimmän kohdan ympärille niin, että numeropuoli on ylöspäin. Lue nuolen kärkeä lähinnä oleva numero; se on sormuskokosi!

AVAA TULOSTETTAVA MITTAUSOPAS TÄSTÄ

3# Tilaa ilmainen sormusmitta

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tilata ilmaisen sormusmitan kauttamme, jonka avulla voit helposti mitata sormuksesi koon kotona. Sormusmitta toimitetaan kirjeitse suoraan valitsemaasi toimitusosoitteeseen. Huomioithan, että sormusmittoja lähetetään muutamia kertoja viikossa ja kirjeiden kulkeutumisesta riippuen toimitusaika saattaa olla noin 1-2 viikkoa.

TILAA ILMAINEN SORMUSMITTA LAATUKORUN SIVUILTA

4# Mittaa sormen koko nauhalla

Voit selvittää sormen oikean koon myös kotikonstein mittaamalla sormesi ympärysmitan seuraavasti:

1) Tarvitset nauhaa, lahjanarua tai ohuen pätkän paperia sekä viivottimen.

2) Leikkaa lyhyt pätkä nauhaa ja kääri se mitattavan sormen ympärille sen leveimmästä kohdasta. Katsothan, että nauha istuu hyvin; ei ole liian löysällä eikä kiristä.

3) Merkitse kohta, jossa nauhan päät kohtaavat esim. kynällä ja levitä nauha suoraksi tasaiselle pinnalle. Mittaa nauhan pituus merkkiin astiviivottimella: olet nyt selvittänyt sormesiympärysmitan!

4) Katso alla olevasta kokotaulukosta sormen ympärysmitta ja mitä sormuksen kokoa se vastaa. Mikäli koko jää kahden koon välille tai olet epävarma oikeasta sormuskoosta,suosittelemme valitsemaan suuremman koon

Sormuksen kokotaulukko

Hyödynnä sormuksen kokotaulukkoa, jonka avulla muunnat helposti sormuksen sisäympärysmitan sormuksen halkaisijaksi. Kaikki Silván-sormusten koot ovat verkkokaupassamme sormuksen sisähalkaisijan mukaan ja koot vaihtelevat 0,5mm välein. Mikäli tarvitset sormuksesta + tai - koon eli 0,25mm suuremman tai pienemmän, mitä verkkokaupassamme on valittavissa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Verstaallamme pystytään tekemään myös 0,25mm välikokoja normaalien mallistokokojen lisäksi.

Sormuksen koko (sisähalkaisija mm) Sormuksen sisäympärysmitta (mm)
14,5 45,5
15,0 47,1
15,5 48,7
16,0 50,2
16,5 51,8
17,0 53,4
17,5 55,0
18,0 56,5
18,5 58,1
19,0 59,7
19,5 61,2
20,0 62,8
20,5 64,4
21,0 65,9
21,5 67,5
22,0 69,1
22,5 70,7
23,0 72,2

 

Selaa Silván-sormuksia täältä